One-IT

15 juli 2024

Zeghers NV: Traditionele Groothandel zet in op Efficiëntie door IT-innovatie

Geschreven door
ZEGHERS NV
Traditionele Groothandel zet in op Efficiëntie door IT-innovatie

Inleiding

Zeghers NV, is een gerenommeerd familiebedrijf dat al drie generaties lang premium groenten en fruit levert. Gevestigd in het Europees Centrum van Groenten en Fruit in Brussel, blijft het bedrijf groeien en innoveren. One-IT kreeg de gelegenheid om hun boekhoudkundige processen te automatiseren door de implementatie van Exact Online.

Geschiedenis

Zeghers NV heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1967, toen Carlofruit werd opgericht door de drie gebroeders Maes, die de handelsactiviteiten van hun vader overnamen.

In 1991 zetten Henk en Peter Maes een belangrijke stap door Zeghers Fruits SPRL over te nemen op het Europees Centrum van Groenten en Fruit (E.C.F.G.) in Brussel. De groei zette door in 2000 met de uitbreiding naar magazijn 31.

In 2020 breidde Zeghers NV opnieuw uit door magazijn 32 erbij te nemen en voegde Sabino Piccarreta, de General Manager van Amoroso, zich bij het team. Het jaar daarop werden de drie magazijnen samengevoegd tot één modern geheel, wat de efficiëntie en kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk verbeterde.

In 2023 onderging Zeghers een rebranding, met een nieuw logo en een gloednieuwe website. Deze vernieuwing zet zich in 2024 voort met de introductie van een nieuw ERP-systeem en een online ordersysteem.

Tevens werd de magazijncapaciteit vergroot door extra laadkades toe te voegen voor een efficiëntere werkstroom.

Overstap naar Exact Online

Zeghers NV gebruikte aanvankelijk een traditioneel IT-systeem met veel papieren processen. Naarmate het bedrijf groeide, werd de behoefte aan een efficiënter en geautomatiseerd systeem duidelijk.

Samen met One-IT heeft Zeghers Nv Exact Online geïmplementeerd. Het resultaat is een geoptimaliseerde, cloudgebaseerde oplossing die hun financiële administratie stroomlijnt en naadloos aansluit op hun vernieuwd ordersysteem.

Automatiseren van Financiële Processen

Zeghers NV vertrouwde lange tijd op handmatige processen voor het inboeken van facturen, de verwerking van financiële verrichtingen en het afpunten van openstaande posten.

Dit was zowel tijdrovend als foutgevoelig. Met de implementatie van Exact Online zijn deze processen geautomatiseerd, waardoor de werklast aanzienlijk is verminderd. Facturen worden nu veel efficiënter verwerkt en financiële transacties zijn gestroomlijnd dankzij de integratie met Isabel.

Duurzaam Groeien

Naast IT-verbeteringen zet Zeghers NV in op de verdere integratie van hun operaties in de cloud, wat zowel de efficiëntie als de klantenservice ten goede zal komen. “We ontwikkelen een geavanceerde webshop die aan ons voorraadsysteem wordt gekoppeld. Hierdoor kunnen we realtime voorraadbeheer realiseren, wat essentieel is om concurrerend te blijven in een snel veranderende markt” zegt Maes.

Zeghers & One-IT – Onze Succesvolle Samenwerking

Peter en zijn vrouw Nathalie, die instaat voor de boekhouding, spreken lovend over de samenwerking met One-IT. Ze waarderen vooral de persoonlijke benadering en snelle reactie.

“Elke keer als we bellen, staan Sören of Max direct klaar om ons te helpen. De expertise en klantgerichtheid van One-IT hebben onze overstap aanzienlijk vergemakkelijkt. Bedankt One-IT, voor jullie steun en partnerschap!” aldus Nathalie.

Terugblik

Bij One-IT zijn we trots op onze bijdrage aan het succes van bedrijven zoals Zeghers NV. Dit succes is alleen mogelijk dankzij een doortastende vooranalyse, een partner die het verhaal en de uitdagingen van de klant begrijpt en de keuze voor het juiste pakket.

Ons doel is om bedrijven te helpen hun operationele efficiëntie te verhogen, duurzaamheid te verbeteren en klantenservice te optimaliseren.

Interesse in onze oplossing?

Bent u tijdens het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een oplossing die aansluit aan uw behoeften?

Twijfel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren!