One-IT

3 oktober 2024

Radius Advocaten – Cloud telefonie voor een efficiënter advocatenkantoor

Geschreven door
RADIUSLAW
Cloud Connect: Optimalisatie van bedrijfscommunicatie

Inleiding

Radius Advocaten, gevestigd in Berchem en gespecialiseerd in verzekeringsrecht, aansprakelijkheid en overheidsaansprakelijkheid, vertrouwt al jaren op de IT-ondersteuning van One-IT.

Ondanks hun solide IT-omgeving werkten ze echter nog steeds met een verouderde lokale telefoniecentrale, die niet meer voldeed aan de eisen van een moderne werkomgeving. Dit veranderde toen One-IT een Cloud-centrale leverde als vervanging voor de verouderde, lokale centrale, wat een aanzienlijke verbetering betekende in de manier waarop Radius werkt.

De Rol van IT

De dagelijkse werkzaamheden bij Radius Advocaten vereisen het efficiënt beheren van grote hoeveelheden juridische documenten, dossiers en bestanden. Dit maakt betrouwbare en goed functionerende IT-oplossingen essentieel.

One-IT migreerde de Toga advocatensoftware al enige tijd geleden vanuit een lokale server naar de Cloud. Dankzij deze migratie naar Microsoft Azure kunnen medewerkers op afstand toegang krijgen tot hun werkomgeving, inclusief applicaties en bestanden, alsof ze op hun kantoorcomputer zitten.

Hierdoor zijn schaalbaarheid, prestaties en beschikbaarheid verzekerd, wat leidt tot een efficiëntere werkwijze en verbeterde toegang tot gegevens.

De Uitdaging: Flexibiliteit en Bereikbaarheid

Als een vooruitstrevend advocatenkantoor streefde Radius Advocaten naar meer flexibiliteit in hun communicatie. De oude telefonie was een knelpunt; medewerkers konden moeilijk buiten kantoor werken, gesprekken doorschakelen was omslachtig en er was simpelweg geen ruimte om het systeem snel aan te passen of uit te breiden.

One-IT

De Oplossing: One-IT Cloud Connect

De keuze voor Cloud Connect gaf Radius de functionaliteit die zij nodig hadden om flexibel te blijven in hun communicatie. De cloudgebaseerde telefonie-oplossing maakt het mogelijk voor advocaten om altijd en overal bereikbaar te zijn, of ze nu thuis, onderweg of in de rechtbank werken. Het gebruik van het kantoornummer vanaf een smartphone of laptop zorgt voor een naadloze overgang tussen fysieke en remote werkplekken.

Met handige functies zoals een smartphone-app, maandelijkse flexibiliteit in het aantal gebruikers, en geïntegreerde voicemail, biedt Cloud Connect de mogelijkheid om te groeien en in te spelen op veranderende behoeften.

De Voordelen: Schaalbaarheid en Integratie

Cloud telefonie zorgt er niet alleen voor dat de bereikbaarheid van Radius Advocaten aanzienlijk is verbeterd; het systeem biedt ook tal van extra voordelen:
  • Schaalbaarheid: Eenvoudig extra gebruikers toevoegen of verwijderen op maandelijkse basis, wat ideaal is in tijden van groei of tijdelijke contracten.

  • Naadloze integratie: Met Cloud Connect kunnen medewerkers hun telefonie op al hun apparaten gebruiken, zoals pc’s, tablets en smartphones, ongeacht hun locatie. Dit zorgt voor betere interne en externe communicatie en maakt het gebruik van verschillende klantcontactkanalen gebruiksvriendelijker en flexibeler.

  • Gebruiksgemak: Vanuit huis werken of bellen vanuit de rechtbank met het kantoornummer voelt alsof men fysiek aanwezig is op kantoor. Dit biedt veel meer vrijheid en maakt het werk een stuk efficiënter.

Interview met meester Dermaut

De nood aan verandering

“Vroeger was ons telefoonsysteem een blok aan ons been. Het was inefficiënt en verouderd, wat niet alleen onze dagelijkse werkzaamheden vertraagde, maar ook onze klantenservice belemmerde. In de advocatuur draait alles om snelheid en betrouwbaarheid, en dat was precies waar we tegenaan liepen.”

Waarom Cloud Telefonie?

“Met de toegenomen flexibiliteit in hoe we nu werken, vooral tijdens en na de pandemie, hadden we iets nodig dat ons in staat stelde om overal bereikbaar te zijn zonder kwaliteitsverlies. Cloud telefonie heeft ons dat gegeven. Nu kan ik, zelfs als ik in de rechtbank zit, snel gesprekken doorverbinden of vragen beantwoorden alsof ik gewoon op kantoor ben.”

De samenwerking met One-IT

Radius Law waardeert de samenwerking met One-IT. “Het is niet altijd makkelijk geweest, en soms duurt het wat langer dan we willen, maar het eindresultaat telt. Dankzij One-IT zijn we efficiënter en kunnen we onze cliënten nog beter van dienst zijn. Het is prettig om te weten dat; zelfs als er uitdagingen zijn, ze hun uiterste best doen om onze IT-behoeften te vervullen.” aldus meester Dermaut.

Samenwerking met One-IT

Hoewel de samenwerking tussen IT’ers en niet-IT’ers vaak een uitdaging kan zijn, is de algehele impact van de samenwerking tussen Radiuslaw en One-IT positief. “Soms gaat het snel en is alles meteen opgelost, en soms duurt het wat langer, maar dan weet ik dat ze intern druk met ons bezig zijn” zegt een van de advocaten. Daarom waardeert het kantoor de expertise van One-IT in het oplossen van IT-problemen en het onderhouden van hun IT-infrastructuur.

De advocaten benadrukken dat One-IT hen in staat stelt om hun ambities waar te maken, zoals de overstap naar een meer “paperless” werkomgeving. Hoewel dit proces nog niet volledig is afgerond, zijn de eerste stappen gezet en zijn de IT-oplossingen van One-IT daarbij cruciaal.

Op Weg naar de Toekomst

Radius Advocaten heeft een heldere visie voor de toekomst. Ze willen blijven groeien en hun werkwijze verder digitaliseren, met name door het volledig omarmen van “paperless” werken. Deze ambities worden ondersteund door de IT-oplossingen van One-IT, die hen in staat stellen hun administratieve processen te optimaliseren en hun focus te houden op het leveren van hoogwaardige juridische diensten.

Conclusie: Radius Law & One-IT – Samen Vooruit

Door de samenwerking met One-IT heeft Radius Advocaten afscheid genomen van de beperkingen van de traditionele telefonie. In plaats daarvan hebben ze nu een communicatiesysteem dat even dynamisch is als hun eigen werkwijze. Cloud telefonie biedt hen de vrijheid om altijd te innoveren en hun cliënten te ondersteunen, waar ze zich ook bevinden.

One-IT zal als strategische IT-partner ook in de toekomst Radius Advocaten blijven adviseren en ondersteunen, zodat zij optimaal kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en hun dienstverlening kunnen afstemmen op de veranderende noden van hun cliënten.

Interesse in onze oplossing?

Bent u tijdens het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een oplossing die aansluit aan uw behoeften?

Twijfel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren!