network

Managed Cloud Backup

Kies voor continuïteit en gemoedsrust

Neem geen risico’s met het kostbaarste bezit van uw bedrijf – Hoe zeker bent u van de werking van uw back-ups ? Beschikt uw bedrijf over offsite kopieën van al uw gegevens in geval van brand, waterschade of diefstal ? Wanneer gebeurde de laatste test waarbij er effectief data uit een reservekopie werd hersteld ?

Pertinente vragen die nochtans in belangrijke mate de continuïteit van uw bedrijf bepalen bij gegevensverlies. Om de bedrijfszekerheid te garanderen horen back-ups aan bepaalde vereisten te voldoen. We zetten ze even op een rij:

Stappenplan voor een degelijke back-up procedureHet klinkt vanzelfsprekend. Toch stellen veel bedrijven zich pas bepaalde vragen wanneer zij effectief met dataverlies worden geconfronteerd.

  • Worden alle gegevens dagelijks geback-upt ?
  • Met welke regelmaat worden de back-ups bijgewerkt ?
  • Hoe lang worden de back-ups bijgehouden ? (retentieperiode)
  • Kan de volledige serverconfiguratie vanuit een back-up worden hersteld ? (bare-metal restore)
  • Op welk medium worden de back-ups gestockeerd en waar worden zij bewaard ?

Aangezien elk bedrijf andere noden heeft en andere criteria hanteert bepalen wij samen met u de meest geschikte oplossing. Zo vermijdt u vervelende verrassingen wanneer u gegevens wenst te herstellen.

Opstellen van een back-up planAan de hand van een analyse van de bedrijfsspecifieke noden werken wij een back-up plan uit dat aan alle eisen voldoet.

ImplementatieOnze specialisten zorgen voor de installatie en configuratie van de vooropgestelde back-up oplossing.

Opvolging en beheerDankzij onze Managed Cloud back-up formule wordt de correcte werking van uw back-ups continu door onze netwerkbeheerders gemonitord en indien nodig bijgestuurd. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over de dagelijkse opvolging ervan.

Een veilige kopie in de Cloud – Brand, waterschade of diefstal. Scenario’s waar de meeste bedrijfsleiders liever niet aan denken. Toch is het niet ondenkbaar dat uw bedrijf geconfronteerd wordt met een gebeurtenis dat gepaard gaat met gegevensverlies en beschadiging van de back-up media.
Onze Managed Cloud back-up zorgt voor een versleutelde en gecomprimeerde kopie van al uw gegevens in een veilige datacenter.

Versleuteld – De versleuteling zorgt er voor dat uw gegevens onleesbaar worden zodra ze uw bedrijf verlaten. Dankzij uw persoonlijke sleutel (paswoord) heeft enkel u toegang tot de gegevens.

GecomprimeerdOm uw datalijnen zo min mogelijk te belasten wordt uw data ook gecomprimeerd vooraleer het in versleutelde vorm in de Cloud wordt opgeslagen. Daarenboven worden er “delta back-ups” genomen. Hierbij worden enkel de gewijzigde gegevens bijgewerkt. De hoeveelheid data die dagelijks over de datalijnen wordt verstuurd blijft zodoende beperkt.

Waarom voor Managed Cloud Back-up kiezen ?

  • Gemoedsrust: Uw back-ups zijn in handen van specialisten.
  • Totaaloplossing: Bescherming tegen menselijkse fouten maar ook in geval van calamiteiten (brand, diefstal, waterschade,…)
  • Continuïteit: Onze medewerkers staan steeds voor u klaar. U bent verzekerd van een snelle en professionele respons. Onderbrekingen van bedrijfsprocessen blijven hierdoor tot een minimum beperkt.
  • Op maat van uw bedrijf: Managed Cloud back-up wordt in samenspraak op de noden van uw bedrijf afgestemd.

WENST U MEER INFORMATIE ?

Blijft u na het lezen van de informatie op onze site toch met vragen zitten?
Twijfelt u of een bepaalde oplossing voor uw bedrijf wel de juiste is ?
Contacteer ons om samen naar naar een geschikte oplossing te zoeken.

MAIL ONS
+32(0)3 297 08 40